Nieuws

Broodkruimel

Componence Asset List

Naamloos.png

02 april 2019

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day). Een dag waarop autisme onder de aandacht wordt gebracht bij het grote publiek en waarop wordt gepleit voor een beter begrip van wat autisme nu eigenlijk is.

In Nederland organiseert de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) rond deze dag de Autisme Week (31 maart t/m 6 april). Dit jaar met het thema: Autisme werkt!

 

De aanleiding? Veel mensen met autisme zijn werkloos maar zouden juist kunnen bijdragen aan diversiteit en innovatie op de werkvloer. De week geeft hiermee een mooie gelegenheid om extra stil te staan bij de kwaliteiten van mensen met autisme. Te denken is aan: gedetailleerd werken, loyaliteit, het houden aan afspraken en eerlijkheid. Ook herkennen sommige mensen met autisme sterke interesses te hebben waardoor zij vrijwel alles weten over een bepaald onderwerp. Daarnaast kan de diversiteit op de werkvloer zorgen dat er meer openlijk over de verschillen tussen mensen wordt gesproken. Een factor die wordt geassocieerd met een betere werksfeer. Ontzettend fijn dus als je daar mee kan samenwerken!

 

Tijdens de Autisme Week zullen er in het hele land activiteiten plaatsvinden rondom autisme en werk. Hiermee wil de NVA werknemers met autisme en werkgevers dichter bij elkaar brengen.

 

Meer weten over de Autisme week en de evenementen die worden georganiseerd?
Kijk dan even op: www.autismeweek.nl

Sidebar