Broodkruimel

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Sarr Autisme Rotterdam bestaat uit een jeugdteam en een volwassenen team. Ons team werkt met ambitie en enthousiasme samen om vanuit een multidisciplinaire insteek de beste behandeling te kunnen bieden. Bij ons werken onder andere (GZ-)psychologen, orthopedagogen, een klinisch psycholoog, SPV, een GGZ agoog, psychiater en onderzoekers.

Componence Asset List

Martine-Jansen.jpg

Martine Jansen

Functie GZ-psycholoog
Mijn naam is Martine Jansen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als ontwikkelingspsycholoog en sinds 2010 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.
 Nadat ik jaren op een algemene afdeling voor kinder- en jeugdpsychiatrie heb gewerkt werk ik nu sinds ongeveer een half jaar bij de Sarr jeugd. Het is leuk om me te specialiseren in cliĆ«nten met (een vermoeden van) autisme en de zorgen die er vaak bij komen kijken. Op deze afdeling houd ik me bezig met diagnostiek, individuele behandeling, en ouderbegeleiding. Ook begeleid ik samen met een collega van de Sarr volwassenen de lotgenotencontactgroep voor jongvolwassenen. In de individuele behandeling werk ik met jongeren vaak aan het vergroten van eigen inzicht in klachten, het verbeteren van stemming, het verminderen van angstklachten of het omgaan met stressvolle situaties. Hierbij maak ik bijvoorbeeld gebruik van cognitieve gedragstherapie, Brainblocks of EMDR. Ook ben ik gestart met het geven van Theraplay behandelingen, gericht op het verstevigen van de ouder-kindrelatie.