Nieuws

Broodkruimel

Componence Asset List

Poli_ADHD_JPG.jpg

23 mei 2018

De maatschappij digitaliseert. Bijna alles kan tegenwoordig digitaal worden geregeld. Er zijn onwijs veel mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen. En daar gaat de zorg in mee. Innovaties in de zorg is een recent thema, waar ook de media en de overheid veel aandacht aan besteden. En de zorg móet hier ook in mee bewegen, om dichtbij cliënt te kunnen blijven en processen makkelijk te kunnen laten verlopen.

In het kader van deze digitale innovaties is Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie gestart met de Digitale Poli. Binnen de Digitale Poli wordt er volledige online behandeling aangeboden voor kinderen en jongeren met autisme of ADHD, en hun ouders. Er worden verschillende psychoeducatie cursussen gegeven, die online en in groepsverband plaatsvinden, volgens de Live Online Leren (LOL) methodiek. Er wordt een selectie aan tools ingezet om de behandeling volledig digitaal aan te kunnen bieden. Denk hierbij aan het LOL-klaslokaal en de LOL-omgeving, de app Luca en zelfhulpmodules in het platform van Lucertis.

Wat betekent dit voor de zorg voor kinderen en jongeren met autisme en ouders? Dat de zorg van Lucertis nu makkelijk en snel kan worden ingezet! Er kan vanuit iedere locatie behandeling worden gevolgd, dus vanuit een veilige en vertrouwde omgeving. Dit scheelt tijd en kosten. Ook is er geen tot minimale sprake van een wachtlijst, omdat er online snel gehandeld kan worden.

Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen via digitalepoli@lucertis.nl.

Sidebar