Nieuws

Broodkruimel

Componence Asset List

80-Afbeelding+persbericht+combinatie+polikliniek+%281%29.jpg

17 januari 2019

Sarr Expertisecentrum autisme-jeugd van Lucertis (later Youz) kinder- en jeugdpsychiatrie, is een combinatie polikliniek gestart met de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Rijndam, beiden in Rotterdam. In december 2018 heeft de eerste combinatiepolikliniek plaatsgevonden onder leiding van initiatiefnemers Dr. W.A. Ester, kinder- en jeugdpsychiater en Dr. M. Koudijzer, revalidatiearts.

Doordat kinderen en jeugdigen tegelijk door de kinderpsychiater en revalidatiearts worden gezien, kan versneld diagnostiek en behandeling plaatsvinden. Naast de mogelijkheid voor een poliklinisch consult, kunnen behandelaren ook patiƫnten inbrengen op het multidisciplinaire overleg, dan is er zowel een orthopedagoog/psycholoog van sarr-jeugd, als een GZ-psycholoog van Rijndam aanwezig. Behandelaren van andere afdelingen kunnen dan inbellen of langskomen om een patiƫnt voor te leggen. Er wordt gewerkt volgens het biopsychosociale model (figuur hieronder). Er wordt door de revalidatiearts met name gekeken wat de invloed van de lichamelijke klachten op het dagelijks leven is, en hoe hiermee om te gaan.

 

Voor wie?

Kinderen en jeugdigen tot 22 jaar met autisme en langdurig lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden kan worden met vragen over diagnostiek en behandeling. Het betreft specialistisch GGZ-aanbod voor jeugdigen die binnen de algemene psychiatrie afdelingen niet verder komen met hun diagnostiek of behandeling.

 

Hoe aanmelden?

Email sturen aan: secretariaatsarr@youz.nl met een verwijzing met hierin een verzoek om consultatie/second opinion via een consult of het MDO, door de huidige psychiater/specialist.

Sidebar