Nieuws

Broodkruimel

Componence Asset List

486738_184642414993188_1075119075_n.png

08 mei 2019

Donderdag 23 mei om 20.00 live, zullen Tatiana Brandsma (GZ psycholoog bij Sarr Autisme Rotterdam) en Vincent (heeft ASS) te zien zijn in de uitzending van AutismeTV over de valkuilen in de autismezorg.

Vincent kreeg ooit de diagnose schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Jaren later kreeg hij de diagnose borderline. Weer jaren later werd het autisme

Een verkeerde diagnose krijgen komt regelmatig voor. Het is een van de valkuilen in de autismezorg. En zo zijn er meer: mensen met autisme worden soms verkeerd behandeld of bejegend, ze worden overschat, of onderschat. En in de zorgsector schrikt men soms van de diagnose autisme, waardoor snel wordt doorgeschoven naar (hoog)gespecialiseerde psychologen wat niet altijd nodig of zelfs wenselijk is.

In dit programma worden valkuilen onder de loep genomen. Dat wordt gedaan aan de hand van vijf valkuilen in het levensverhaal van Vincent. Hij is 44 jaar en kreeg tien jaar geleden de diagnose autisme

De vijf valkuilen die Vincent herkent in zijn leven worden onder de loep genomen door Tatiana Brandsma, GZ psycholoog bij SARR Rotterdam, een specialistisch autismeteam binnen de Parnassiagroep.

De uitzending is (live) te zien op www.autismetv.nl

Sidebar