Broodkruimel

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Sarr Autisme Rotterdam bestaat uit een jeugdteam en een volwassenen team. Ons team werkt met ambitie en enthousiasme samen om vanuit een multidisciplinaire insteek de beste behandeling te kunnen bieden. Bij ons werken onder andere (GZ-)psychologen, orthopedagogen, klinisch psychologen, SPV, een GGZ agoog, psychiaters en onderzoekers. Daarnaast zijn wij een opleidingsplaats voor psychologen/orthopedagogen, psychologen in opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog of Specialist, Artsen in opleiding tot psychiater en verpleegkundigen in opleiding tot verpleegkundig specialist

Componence Asset List

Sara+de+Vlieger.jpg

Sara de Vlieger

Functie Orthopedagoog
Ik ben Sara de Vlieger, afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en ik werk sinds 2015 als orthopedagoog bij de Sarr. Ik ben werkzaam binnen het jeugdteam en vind het leuk me bezig te houden met zowel diagnostiek als behandeling.

Binnen een diagnostiek traject vind ik het altijd weer een uitdaging om er achter te komen hoe verschillende klachten worden verklaard en met elkaar samen hangen. Ik streef ernaar een beeld te schetsen waarin de client zich herkent, en wat een goed uitgangs punt kan zijn voor de start van de behandeling.

Tijdens behandelingen werk ik met kinderen en jongeren aan angst- of stemmingsproblemen, waarbij ik gebruik maak van cognitieve gedragstherapie. Ook denk ik met ouders mee hoe zij hun kind met autisme het best kunnen ondersteunen. Als speltherapeut probeer ik de wereld van het (jonge) kind beter te begrijpen doormiddel van spel, en werk ik met het kind in de spelkamer aan het verminderen van de klachten. Daarnaast geef ik ook Theraplay om de ouder-kind relatie te versterken.