Broodkruimel

Wie zijn wij

Wie zijn wij

Sarr Autisme Rotterdam bestaat uit een jeugdteam en een volwassenen team. Ons team werkt met ambitie en enthousiasme samen om vanuit een multidisciplinaire insteek de beste behandeling te kunnen bieden. Bij ons werken onder andere (GZ-)psychologen, orthopedagogen, klinisch psychologen, SPV, een GGZ agoog, psychiaters en onderzoekers. Daarnaast zijn wij een opleidingsplaats voor psychologen/orthopedagogen, psychologen in opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog of Specialist, Artsen in opleiding tot psychiater en verpleegkundigen in opleiding tot verpleegkundig specialist

Componence Asset List

Wietske Ester

Wietske-Ester.jpg
Wietske Ester werkt als kinder- en jeugdpsychiater en senior onderzoeker bij Sarr Expertisecentrum Autisme, Youz kinder- en jeugdpsychiatrie in Rotterdam. Daarnaast is zij Associate Professor Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij Curium-LUMC.
Door wetenschappelijk onderzoek met de dagelijkse patiëntenzorg te verbinden, wil zij de zorg voor kinderen met autisme en hun ouders verbeteren. Het onderzoek dat zij doet, richt zich op biologische en epidemiologische psychiatrie en specifiek autisme. Zij begeleidt promovendi, onder meer vanuit het Zon-MW Reachaut project gericht op overgangen in het onderwijs bij kinderen met autisme. In 2016 zijn hierdoor zo’n 100 jeugdartsen in de regio Rotterdam Rijnmond opgeleid in autisme opsporing bij het groep 2 consult via een online school. Vanaf 2015 werkt zij samen met de Generation R studie in het ErasmusMC gericht op kinderen met autisme kenmerken en problematisch eetgedrag. Vanaf 2017 superviseert zij de Tandem-studie waar de interventie Theraplay in kinderen met autisme tussen de 3 en 6 jaar oud wordt onderzocht in een gerandomiseerde studie met controlegroep. Ook wordt hierbij de geestelijke en lichamelijke stress bij hun ouders onderzocht door het bepalen van hoofdhaar cortisol.